Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy na 35 lvl'u będą tak samo leciały blaski jak na wyższym lvl?

ziomek63785

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na niższych poziomach lecą szybciej, co nie oznacza, że na wyższym nie lecą :)

Według mnie najlepszy przedział lvl'owy do dropienia tych szkat to 20-25 lvl.

Lepiej zaliczać się do niektórych

~ niż do wszystkich.

Opublikowano

Drop jest dostsosowany do lvl'a moba i postaci czyli nie będzie to działać wtedy kiedy pójdziesz 35 lvlem na pieski . Idź na tym 35 lvlu do łatwego lochu małp.

Dłuższej grafiki się nie dało?

Opublikowano

nie idź do tego lochu, gówno prawda.

Nie ma czegoś takiego kiedy lepiej lecą. Jeżeli bijesz 30 lvl na zaprzysięzonych nie będą lecieć superaśnie. 1-10lvl - m1 10+ m2, dalej nie ma co się zapuszczać, 20-30 dzikusy

kochamplastik.png
Opublikowano

Przetestowałem na orkach 35 lvl'em oraz 76 lvl'em w v3/v2.

W 30 minut na 35 lvl (bodziak), cały spot ten większy zwyjłych orków i co?

1 szkatka ^^

Za to mentalem w v3 (po 3-5 grupek) i wydropiłem 20 szkat + w v2 na cały spot (troszke mniejszy od biga) 20 szkat ^^

Czyli dropiąc w dolinie smoków, v2, v3 stwierdzam, że najlepiej dropi się w v2 -> v3 -> dolina, oraz rozmawiałem z kumplem z gildii i powiedział, że dropkiem 40 lvl przed świątynią na żabach dropnął ~160 szkat.

Opublikowano

Ja sam dropiłem na 35 lvl na ezotach przy świątyni w 2h, 70 szkat więc nie wiem po co trujecie tyłki. To zależy od szczęścia, poziomu postaci oraz mobów jakie bijesz.

35 lvl biłem moby ~51 i często spadały szkatki :)

Opublikowano

Najlepiej, by różnica Twojego poziomu z poziomem potwora wynosiła ~10-15 na Twoją niekorzyść.

Natomiast, im wyższy poziom potworów ( co od razu wiąże się z Twoim ), tym lepszy drop.

Czyli np. mając 15 poziom i dropiąc na mobach 25 poziom nie nadropisz tyle, ile 65 poziom na moobach 75 poziom.

Zakaz reflinków w sygnaturze.

Coming

Opublikowano

A ja ubilem wczoraj na 30lv ok. 15 metkow z rekawica z IS i ani 1 :(

Opublikowano

najlepsze spoty do dropienia szkatek to 55 wp/body komnata lorda trudnego lochu/ 55 wp/body najwiekszy spot V1 / bodziak/wp 40-42 bo / 61-65 V2

wedlug mnie to sa najlepsze miejsca do dropienia szkatek sprawdzalem sam i duzo ludzi to potwierdza, tylko o spota trzeba sie troche pobic :D

18793.gif15221.gif

31887.gif21571.jpg

Jebnij Like'a !!

87016652.png

/AceBoy: Proszę dostosować się do regulaminu globalnego w sprawie sygnaturek

Opublikowano

Lvl nie ma znaczenia . Duże znaczenie mają takie czynniki jak : różnica lvl między tobą a mobkami ( najlepiej leca gdy różnica wynosi 1-3 lvl ) , ile grupek bierzesz na klatę , oraz wielkość spotu i szybkość jego wybijania.

Im szybciej wybijesz spot , tym szybciej się on zrespi .

Mała różnica + duży spot + cały spot na klatę+ jego szybkie wybijanie = duży drop . BTW . gdy masz jakieś dopalacze , np rękawica z IS + rękawica z lasu to efekt jest piorunujący ;) I zarobek olbrzymi . ;]

Chcę , by stare czasy Metin2 wróciły ...  :(

Opublikowano

Podobno najlepiej dropić w v1/v2 drop zależy od ilości mobów. Jeżeli bierzesz spot to wiadomo, że tych szkat będzie leciało więcej niż jak bierzesz po kilka grupek.

Opublikowano

Ja także polecam v1/v2 zależy od waszego poziomu. I na małych lvl wcale nie dropia dobrze - zależy gdzie. Ja polecam 35lvl z dobrym eq w normalnym lochu.

2nsj.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...